Громадське харчування для України
Програмний продукт Громадське харчування для України - програма для автоматизації бухгалтерського і податкового обліку на підприємствах харчування самого різного типу: ресторанів, барів, кафе, їдалень і невеликих виробничих цехів. Продукт розроблений на платформі автоматизованої облікової системи на основі типової конфігурації «Бухгалтерія 8 для України».
Завдяки такій архітектурі в програмі Громадське харчування для України, можна вести стандартний бухгалтерський і податковий облік, враховуючи особливості підприємства харчування.
Програма дозволяє автоматизувати роботу наступних співробітників підприємства громадського харчування:
Основні функціональні можливості програми Громадське харчування для України:
- Багатофірмовий облік
- Нормативно-довідкова інформація
- Приготування страв і списання продуктів
- Партійний облік
- Cкладское облік
- Облік торгових операцій:
- Інші особливості бухгалтерського обліку
- Формування управлінської і регламентованої звітності
- Обмін даними
- За допомогою конфігурації можна сформувати звіти
- Друкований вигляд документів відповідає регламентним друкованим формам
Підтримується обмін даними з ресторанними фронт-офісними системами «Рарус: Ресторан + Бар + Кафе, Українська версія», UCS Rkeeper. Відмінною особливістю «Рарус: Громадське харчування, редакція 8, Українська версія» є те, що в локалізованому для України програмному продукті в постачанні платформи автоматизованої облікової системи немає. Типове рішення «Рарус: Громадське харчування, редакція 8, Українська версія» призначений для використання з конфігурацією «Бухгалтерія для України 8». Конфігурація захищена апаратним ключем і має фрагменти коду, недоступні для редагування.
- бухгалтера по різних ділянках обліку,
- бухгалтера-калькулятора,
- технолога,
- комірника.
- ведення бухгалтерського та податкового обліку одночасно по декількох організаціях в загальній інформаційній базі;
- облік на підприємствах з різними формами господарювання - кожна юридична особа організації може мати свою облікову політику і застосовувати свій режим оподаткування;
- обліку господарських операцій в іноземній валюті та умовних одиницях, облік додаткових витрат.
- багаторівневий довідник номенклатури, дозволяє зберігати структурований список страв, заготовок і продуктів в програмі;
- додані види номенклатури: блюдо, заготівля, матеріал, продукція, технологічний;
- наведені додаткові одиниці виміру;
- кожним видом номенклатури (товар, блюдо, матеріал) можна прив'язати свої рахунки обліку, що дозволить списувати у виробництво не тільки товари з 28 рахунку, а й матеріали з 201.
- використання для страви декількох рецептур з можливістю вибору потрібної в момент приготування; при цьому допускається використання схеми «блюдо в страві»
- передбачені друковані форми Калькуляційна картка і Технологічна карта;
- при списанні продуктів у виробництво підтримується механізм замінюють продуктів (аналогів); вихідний продукт і його аналог можуть бути взаємозамінні;
- підтримується операція оброблення (для оброблення також передбачена рецептура);
- підтримується облік заготовок, облік виробничих витрат, сезонності;
- у виробництві враховуються продукти, витрата яких в перерахунку на одну порцію надзвичайно малий (спеції);
- розроблений механізм регламентного списання спецій для виключення похибки округлення.
- облік товарів, матеріалів і готової продукції реалізований згідно НСБО 9 «Запаси»;
- підтримуються способи оцінки матеріально-виробничих запасів при їх вибутті: по середній собівартості, за собівартістю перших за часом придбання (метод ФІФО), за ціною продажу із застосуванням середнього відсотка націнки (для роздрібної торгівлі);
- різні способи оцінки можуть застосовуватися незалежно для бухгалтерського і податкового обліку і для кожної організації;
- окремо ведеться облік товарів одного і того ж найменування, що надійшли в різний час і за різними цінами.
- ведення кількісного обліку;
- ведення кількісно-сумового обліку;
- оперативне відстеження залишку товарів або страв на обраному для переміщення складі;
- проведення інвентаризації на складі товарів, продуктів, страв.
- облік операцій надходження і реалізації товарів і послуг;
- облік на роздрібних складах з використанням рахунку 285 «Торгова націнка»;
- інвентаризація складу і роздрібних точок;
- відображення повернень товарів від покупця і постачальнику;
- використання декількох типів цін: оптова, дрібнооптова, роздрібна, закупівельна тощо
- інвентаризація на складі товарів, продуктів, страв.
- облік комісійної торгівлі;
- облік поворотної багатооборотної тари;
- банківські і касові операції;
- розрахунки з контрагентами;
- облік основних засобів, нематеріальних і малоцінних активів;
- облік основного і допоміжного виробництва;
- облік непрямих витрат;
- облік заробітної плати і кадровий облік;
- підтримка різних схем оподаткування.
- Калькуляції за період;
- Склад страви;
- Товарний звіт;
- Аналіз випуску продукції;
- Витрата продуктів;
- Перелік пунктів витрати продуктів;
- Витрата спецій;
- Забірний лист;
- Відомість залишків;
- Залишки і обороти товарів і страв;
- Звіт про прибуток від реалізації;
- Друк необхідного набору уніфікованих форм ОП, інв, ТОРГ.
- завантаження даних про реалізацію товарів і страв з фронт-офісних систем: РЕСТАРТ; ресторан; Рарус: Ресторан + Бар + Кафе, редакція 1.5, українська версія;
- тільки завантаження даних про реалізацію з: UCS Rkeeper v.6.
- завантаження технологічних карт з «Електронного збірника рецептур страв і кулінарних виробів»;
- обмін даними з «Управління торгівлею для України»;
- обмін даними з «Роздріб для України»;
- вивантаження даних в «Зарплата і Управління Персоналом для України»;
- вивантаження даних в конфігурацію «Бухгалтерія 8 для України»;
- перенесення даних з інформаційних баз «Бухгалтерія підприємства 7.7».
- аналіз продажів;
- аналіз випуску продукції;
- залишки і обороти товарів і страв;
- звіт про реалізацію;
- витрата продуктів;
- витрата спецій;
- склад рецептур;
- 2-ОПит - Вимога в комору;
- 13-ОПит - Накладна на відпуск товару;
- 11-ОПит - Денний забірний лист;
- 7-ОПит - Акт оброблення м'ясо-сировини на крупнокускові напівфабрикати.